måndag 3 augusti 2009

Oxfilé med sparris, puylinser och dragonskum

oxfile_m_sparris_dragonskum.jpgOxfilé
mittbit av oxfile
bindgarn
timjanskvist
salt & peppar

Bind upp köttbitarna och krydda ordentligt med salt och peppar. Stek köttet, vänd ner en klick smör, en timjanskvist och ös smöret över köttet. Låt köttet vila i invirat smörpapper i en halvtimme. Vid servering - om det behövs så värm på köttet i ugn i cirka 60 grader.

Grönsaker
puylinser
buljong
sparris

Koka sparrisen i saltat vatten. Koka puylinserna med litet buljong.

Dragonskum
hönsbuljong
charlottenlök
färsk dragon
torkad dragon
matlagningsgrädde
salt och peppar

Finhacka och fräs charlottenlöken i en kastrull. Slå på hönsbuljong och låt reducera ihop något. Slå på matlagningsgrädde samt den torkade dragonen och hälften av den färska. Låt koka ihop och smaka av med salt och peppar. Vänd ner resten av den färska dragonen och mixa med stavmixer tills en slät sås uppstår samt ett skum bildas.

Rödvinssås
se recept nedan.

Arrangera som på bilden och strö över timjansblad.

Inga kommentarer: