söndag 30 augusti 2009

Rivet fläsk

Vanligt förekommande snabbmat i andra länder är ju pulled pork / shredded beef som serveras i fralla, som en mjuk taco eller inrullad i en tortilla. Långkok i sin bästa form - ta billigt kött och koka det delikat. Nåväl, söndagsnöjet blev pulled pork.
rivet_kott.jpg
Rivet fläsk
fläskkarré
lök
köttfond
soya
lagerblad
chipotlechili
ancho-chili
spansk peppar
sichuanpeppar (ganska mkt)
honung
salt & peppar

Stycka upp köttet i mindre bitar, skär löken i småbitar. Fräs kött och lök i en stor kastrull och slå sedan på resterande ingredienser. Täck upp med vatten och koka i minst ett par timmar. Fyll på med vatten om det börjar koka för torrt. I slutet när det börjar bli torrt så balansera av med honung, salt och peppar. Mosa köttet lite lätt med en sked eller gaffel så infinner sig trådigheten.

Nyhackad salsa
tomat
gurka
dill
olivolja
salt & peppar

Filea tomaterna och skär i små kuber, skala gurkan och skär även den i små kuber. Hacka dill och vänd ner i tomat/gurk-hacket och dra över en skvätt olivolja. Smaka av med salt och peppar.

Det rivna fläsket serverades med salsan, mosad avokado (med en skvätt olivolja, salt & peppar) och tortillabröd.

8 kommentarer:

Mathias Nordgren sa...

Det vattnas i munnen!

Nanna sa...

Är du singel? :)

Helena Ljunggren sa...

Jag har aldrig hört talas om rivet fläsk och jag måste erkänna att det såg väldigt spännande ut och gott. :)

Kinna sa...

Vad gott det låter. Måste provas!

trynetillknorr sa...

Är inte pulled pork egentligen fläsk tillagat genom en kombination av grillning på lågtemp och rökning?

Men långlagat fläsk är ju förstås alltid lika underbart.

CW sa...

Jo, det stämmer mycket bra Trynetillknorr.

the foodie sa...

Ni har så rätt! Men ibland får man göra en fulöversättning i gott syfte - mer långkok/bak/stek till folket!

Anonym sa...

Kan man få måtten till receptet. låter fantastiskt.