måndag 8 september 2008

Höstrisotto

Snabbmat när den är som bäst - klart på en kvart... eller en halvtimme i alla fall.
Höstrisotto
charlottenlök
avorioris
vitt vin
buljong

parmesan
salt och peppar

blandad svamp, gärna kantareller
sockerärtor
äpple

Gör en klassisk risotto, dvs bryn charlottenlök och ris tills riset är genomskinligt. Slå på en skvätt vin och låt koka in. Slå på buljong, lite i taget, tills risotton är klar. Rör ner riktigt med parmesan och smaka av med salt och peppar. Den ska vara härligt krämig.

Topping - höstblandning. Ansa och bryn svampen. När svampen är färdig så lägg i äpple och sockerärtor och ge det en omgång i stekpannan.

Lägg upp risotton, fördela över höstblandningen och toppa med flagad parmesan.

1 kommentar:

Anonym sa...

Åh gud så gott det där såg ut!

Vilken fin blogg du har, kommer absolut kika in här oftare! =)

Häls, Jennie