50 g choklad av bra kvalitet
50 g smör
1 ägg
1 äggula
1/2 dl strösocker
1 dl mjöl
smör och kakao till formen
Smält choklad och smör över vattenbad. Vispa undertiden ihop äggen och sockret till en vit puffig smet. Vänd ner chokladen och vänd sedan ner mjölet försiktigt. Smöra och kakaopudra en muffinsform och fyll sedan fyra formar till 3/4. Baka av i ca 160-170 grader i 10 minuter. Låt svalna, vänd upp och ner för att plocka ut dem.
Kolasås
dulce di leche (se recept)
creme fraiche
Rör ihop till en jämn smet där både kolasmaken och syran från creme fraichen kommer fram.
Karamelliserade jordnötter
socker
Rör ihop till en jämn smet där både kolasmaken och syran från creme fraichen kommer fram.
Karamelliserade jordnötter
socker
jordnötter
Karamellisera sockret och vänd ner jordnötterna. Ta upp och lägg ut på ett bakplåtspapper och strö eventuellt några saltflagor ovanpå.
Arrangera alltihop på tallrik och förhoppningsvis så kommer smakombinationen som snickers bjuder på fram - choklad, kola och salta nötter! Chokladfondanten görs sig väldigt bra ensam med en klick creme fraiche också.
Karamellisera sockret och vänd ner jordnötterna. Ta upp och lägg ut på ett bakplåtspapper och strö eventuellt några saltflagor ovanpå.
Arrangera alltihop på tallrik och förhoppningsvis så kommer smakombinationen som snickers bjuder på fram - choklad, kola och salta nötter! Chokladfondanten görs sig väldigt bra ensam med en klick creme fraiche också.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar