tisdag 8 juli 2008

Parmesanpanerad gris med färskpotatissallad och rosepeppardressing

En klassisk schnitzel kan ju vara fantastiskt gott om den är vällagad. Tyvärr så brukar det vara grymt flottigt och man är som en ballong efteråt. Här är en klassiker som jag brukar köra på sommaren - parmesanpanerad schnitzel med sallad och en massa pressad citron. Jag brukar dock utesluta potatisen men just vid detta tillfället så var vi extra hungriga och då fick potatisarna åka med. Är man lite rapp så är det klart på en halvtimme!


Ingredienser för två;
4-5 färskpotatisar
romansallad
4-5 små tomater
4 skivor cm-tunt skivat fläskkött
1 ägg
1 dl riven parmesanost
1 dl ströbröd
1 dl dinkelmjöl
3-4 msk creme fraiche
1 msk olivolja
1 dl riven parmesanost
1 msk vatten
1 tsk rosepeppar
1 citron

salt och peppar
smör och olja att steka i

Koka potatisen och börja med en klassik dubbelpanering. Ta fram tre djupa tallrikar och häll upp mjöl i en, vispa upp ägget i den andra och blanda ströbröd och den finrivna parmesanen i den tredje. Salta och peppra parmesanblandningen ordentligt. Doppa köttet i mjölet, sen i det vispade ägget och sist i parmesanblandningen. Hetta upp en stekpanna med både smör och olja - stek grisen!

Rosepeppardressing
Rör ihop creme fraiche, parmesanost, mortlad rosepeppar, olivolja, vatten till en slät dressing. Salt och peppar. Den ska vara ganska rinning så späd med mer vatten om den blir för tjock. Smaka av ordentligt.

Arrangera sallad, potatis och tomater och häll på dressingen. Toppa med grisen och en stor klyfta citron.

Inga kommentarer: