En liten rätt som jag gjorde häromdagen. Perfekt att svänga ihop som en lättare middag eller som förrätt. Jag tyckte hela rätten fick en fin kombination av det lite starka från krabbkakorna, det söta från tomaterna, persikorna som bjöd på både sötma och syra och sist men inte minst den lätt salta cashewkrämen.
Crabcakes
Krabba (burk eller färsk – efter budget...)
Kokt potatis
Vårlök
Ägg
Panko eller annat ströbröd
Peppar och kryddor (chilikrydda eller färsk chili)
Ev. salt om det behövs (krabban brukar vara salt i sig)
Mosa potatisen tillsammans med krabbköttet. Vispa upp ägget och tillsätt pankosmulorna. Blanda ner äggvispet i krabbskålen. Krydda upp smeten ordentligt och stek fina små krabbkakor.
Ugnsbakade tomater
Halvera småtomater och sprinkla på olivolja, salt och peppar. Baka i ugn i cirka 100-120 grader tills det mesta av vätskan har försvunnit (minst en timme i ugnen)
Stekta persikor
Choppa upp och stek med lite smör tills de blivit mjuka. Ta upp och pressa på rikligt med lime.
Cashewkräm
Blötlägg cashewnötter cirka en halvtimme. Häll av vattnet och mixa till en fin kräm. Tunna ut krämen med vatten tills bra konsistens har uppnåts. Krydda med lite olivolja, peppar i kvarnen och hyggligt med salt.
Arrangera som på bilden och njut!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar