söndag 27 juli 2008

Oaxen Skärgårdskrog

Då var årets besök på Oaxen Skärgårds avklarat enligt vår egen lilla traditionen. Har vart där ett antal år nu och jag skulle gissa att detta är 4:e eller 5:e året som vi åker dit och äter deras avsmakningsmeny. Tyvärr så åkte kameran i backen precis utanför restaurangen så bilderna är inte helt hundra. Kan konstatera att rök- och geletrenden håller i sig även i år. Dock så var det lite mindre experimentellt än vad det brukar vara. Flera av nyheterna från förra året lever kvar fast i lite annan tappning. Det var som vanligt väldigt bra mat och i år så var verkligen servicen på topp! Första ammisen - någon form av torkad skinka, rimmad mandel och ett skum på skaldjur. Rotsakscrisp på fatet.

Andra ammisen - sandbakad färsk vitlök som serverades med en tryffelmajonäs.

Lokalproducerat smör.

Bröd...

Minutrökt ljummen havskräfta med färskost & confiterad kålpuré under destillerad blåmusselgelé & syrlig kavring.

Minutrökt ljummen havskräfta med färskost.

"Chips" av kålblad.

Isomalt tryffelägg på krispiga fläskpannkakssmulor med kaviar i destillerad blåstångsgelé & kaninpastej.

Konserverad svensk anklever på surdegsbröd med Karl-Johansvampsolja i sockerdroppe, trädgårdssallad med trippelättika samt fänkålskräm serverad med pecannöt & krusbär i cognac.

Sockerdroppen...

Sandel-kolmilad havsvattenrimmad piggvar med spindel-krabba & kantareller i gelé på jasminte samt ö-promenad-sallad & skaldjursglace.

Spana in geletäcket!

För-varmrätt bestående av någon form av skum, kronärtskockshjärta och små bitar av märg.

Confiterat grishuvud med blodkrämsbröd serverad med glaserade jordärtskockor & äppelmarmelad.

Grishuvud!

Lagerbladssotad getostkaka, Ljusteröchèvre & skum på Karl Johan serverad med krassepuré, lönnsirap, macadamianöt & bränt blåstångskrisp.

För-dessert i form av glass gjord på rapsolja om jag inte missminner mig helt.

Havtornschokladsorbet med isrökt citronverbena & mördegssocker samt jordgubbar i destillerad havtornsjuice. Spana in röktäcket som ligger runt kvistarna.

Konfekt och kaffe från Panama.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Konfekten såg ju trevlig ut även om den var lite klent tilltagen.

Fredrik Larssen sa...

Hej
Ser att ni gillar Havtorn och förstått hur nyttigt det är. Ni är välkommna att beställa mera av mig. Vänligen Fredrik

www.larssens.se