söndag 21 december 2008

Söndagscrêpe

Skön söndagsmat kan man ju aldrig få för mycket av. Även om bilden inte säger så mycket så blev det två fyllningar till dessa rullade och ugnsbakade crêpe. Först ut blev det en krabb- och räkstuvning samt en fyllning med kyckling, spenat och valnötter. Skaldjursfyllningen blev mest lyckad så det receptet följer nedan.
Krabb- och räkcrêpe
ett knippe stekta tunna pannkakor
krabbkött, burkvarianten funkar fint
färska skalade räkor
en skvätt fiskbuljong
mjölk + matlagningsgrädde
mjöl
smör
dill, grovhackad utan stjälkar

smakrik riven ost

Gör en bottenredning, slå på en skvätt fiskbuljong och häll slutligen på en skvätt mjölk och grädde. Sjud ihop en stund och smaka av med salt och peppar. Det ska bli krämigt så stuvningen inte blir för lös och rinner ur. Vill man ha lite mer smak så vänd ner en liten näve ost. Vänd slutligen ner den grovhackade dillen, krabbköttet och räkorna. Fyll crêpsen, rulla ihop och strö över riven ost. Gratinera av i en het ugn.

Inga kommentarer: