Jag och min foodie-in-crime gjorde ett besök på Matbaren för någon månad sedan. För er som har missat Matbaren så kan man väl säga att det är typ "Fine-dining goes bricklunch by Mathias Dahlgren". Det är fantastiskt vällagat och väldigt långt bort från det molekylära köket. Här är det stabila råvaror tillagade efter klassiskt vis men på ett uppiggat manér. Lät det konstig? Nej, det är bara väldigt bra.
Smör på en sten
Knäckepåse
En härlig påse som väntade när man kom och den innehöll tre sorters krispigt hårt bröd. Snappade tyvärr aldrig upp vilka sorter det var... men gott var det!
Sylta på stekt Bosarpkyckling
tupplever, foie gras, vattenkrasse, grönt äpple
En fantastisk liten skapelse där kycklingbitarna fogades samman med hjälp av foie gras och tupplevern. Det hela täcktes av en mild gele gjord på buljong och toppades med en skiva stekt bröd som inte smakade så mycket utan bara tillförde konsistens samt en äppel- och örtsallad.
Bräckt sida av killing från Österlen
ratatouille, getost, örter
Råstekta äpplen från Ekerö
getmjölksglass, rågbröd, lönnsirap
Smör på en sten
Knäckepåse
En härlig påse som väntade när man kom och den innehöll tre sorters krispigt hårt bröd. Snappade tyvärr aldrig upp vilka sorter det var... men gott var det!
Sylta på stekt Bosarpkyckling
tupplever, foie gras, vattenkrasse, grönt äpple
En fantastisk liten skapelse där kycklingbitarna fogades samman med hjälp av foie gras och tupplevern. Det hela täcktes av en mild gele gjord på buljong och toppades med en skiva stekt bröd som inte smakade så mycket utan bara tillförde konsistens samt en äppel- och örtsallad.
Bräckt sida av killing från Österlen
ratatouille, getost, örter
Råstekta äpplen från Ekerö
getmjölksglass, rågbröd, lönnsirap
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar