tisdag 9 december 2008

64 graders ägget

Årets trendigaste ägg är ju helt klart de så kallade 64 graders ägget. Provade att koka efter konstens alla regler och jag måste säga att det var en något annorlunda upplevelse. Äggulan blev fantastiskt krämig och hade en konsistens som är omöjlig att uppnå på vanligt äggkokevis. Vitan däremot blev inte den härliga sfären som beskrivits annars. Mer halvstelnad vita i lite lagom läskig konsistens. Avslutningsvis så kan man konstatera att det var ju en småhäftig upplevelse men inte i paritet med den matmediahype som den har fått under året.
64 graders ägget
Ha en termometer redo och temperera vattnet till cirka 64 grader. Håll konstant temperatur under cirka en timme. Kyl av och knäck försiktigt längst med ägget. Häll ut ur skalet. 

1 kommentar:

örjan sa...

Med tillbehör som
-friterade salviablad
-stekta shalottenlöksskivor

Kommer smakupplevelsen vara helt annorlunda