fredag 26 december 2008

Kycklingchili med majschips

Kycklingchili
kycklingfilé
gul lök
vitlök
cocktailtomater
chipotle chili
röd chili, ex spansk peppar
vitt vin
buljong, coca cola eller någon annat vätska som passar
honung
spiskummin
lagerblad

Hacka löken och fräs i en stor gryta. Skär ner kycklingfilén i mindre bitar och fräs av snabbt. Tillsätt finhackad chili och vitlök samt spiskummin och lagerblad. Häll på en rejäl skvätt vin och låt koka ihop något. Lägg slutligen i halverade cocktailtomater och fyll upp med någon vätska, t ex buljong, så det täcker. Koka ett par timmar.

Majschips
150 gram majsmjöl

50 gram vetemjöl

1 tsk bakpulver

30 g smält smör

1 dl vätska, t ex mjölk eller filmjölk

Blanda alla ingredienser till en smidig deg och forma till en rulle. Skär tunna skivor av rullen och kavla ut så tunt det går. Baka av i cirka 180 grader tills de är gyllene.

Inga kommentarer: