söndag 1 februari 2009

Stek av gris med äppelsallad och jordärtskockspuré

Stek av gris
skinkstek
färsk rosmarin
honung
salt
peppar

Trimma steken och späcka med rosmarin. Salta och peppra ordentligt och stek av i en het panna. Lägg i ugnsform och smeta över en dutt honung på steken. Salta och peppra igen. Kör i cirka 125 grader tills en innertemperatur på 65-70 grader nås. Låt vila i cirka 20 minuter och skiva upp.

Äppelsallad
kokt fast potatis
äpplen, gärna två olika sorter
citronsaft
dragon
salt
peppar

Skär potatis och äpple i kuber och fräs allting i en stekpanna. Smaka av med citronsaft, dragon, salt och peppar.

Jordärtskockspuré
jordärtskockor
creme fraiche
salt
peppar

Skala och koka jordärtskockorna, mixa till en slät puré. Vänd ner creme fraiche och smaka av med salt och peppar.

Inga kommentarer: