onsdag 4 februari 2009

Korv från Taylors and Jones med potatispuré, minilökringar och gräslökssky

Korv med mos, bangers and mash - det finns överallt. Och de finns i alla varianter - sunkig, god, pulvermos, surkål, gatukök, fine dining. Detta är i alla fall min variant på bangers and mash.

Korv från Taylors and Jones med potatispuré, minilökringar och gräslökssky 
Potatispuré
potatis av mjölig sort, gärna mandelpotatis
mjölk
smör
muskotnöt
salt
peppar

Skala och koka potatisen. Stöt potatisen till en finfördelad massa. Ta fram vispen och börja vispa ner mjölken. Smaka av med riven muskotnöt, salt och peppar. Avsluta med en klick smör.

Korv av bra kvalitet
veckans köp på taylors blev:
- beef and black pepper
- french style toulouse

Minilökringar
charlottenlök
mjöl
vatten
timjan
ströbröd

Skala och skiva löken. Tryck ut ringar. Vispa ihop mjöl och vatten och krydda med torkad timjan. Doppa lökringarna i mjölsmeten och sen i litet ströbröd. Fritera!

Gräslökssky
köttfond
vatten
gräslök

Koka ihop och red eventuellt av med maizena. Ta av plattan och vänd ner hackad gräslök.

Inga kommentarer: