fredag 20 februari 2009

Rimmad torsk med ärtpuré och dillskum

Rimmad torsk
torsk
den avsilade dillen från dilloljan
salt och peppar
plastfolie och alufolie

Putsa torsken och lägg två fileer ovanpå varandra med dill i mellan. Salt och peppar. Fixera på plastfolie och rulla tajt ihop till en rulle. Rulla in rullen i alufolie. Baka av i vattenbad eller sjud försiktigt i en kastrull.

Ärtpuré
små fina ärtor
gräslök

Mixa ärtor och gräslök.

Dillolja
olivolja
färsk dill

Mixa olivolja och dill. Låt stå och sila sedan av dillen.

Dillskum
kycklingbuljong
dillkvistar
grädde
dill

Koka upp kycklingbuljongen tillsammans med dillkvistar. Reducera något och låt kvistarna dra. Sila av och häll på grädden och låt koka ihop. Vänd ner hackad dill och skumma med stavmixer.

3 kommentarer:

Mathias Nordgren sa...

Hej!
Till vilken kärntemperatur tillagar du torsken? Vilken funktion har lagret alufolié runt plasten?

the foodie sa...

Hej!

Bra fråga - skulle tro att det landar nånstans runt 50 grader. Inte rå men inte helt "skivig" heller.

Alu't är för att få lite stabilitet och fixera rullen.

Mathias Nordgren sa...

På så vis...

Tackar, blogga på!