söndag 3 augusti 2008

Formel 1-mat - Ungerns GP

Dagens snacks till Ungerns GP blev bjärekycklinglår som jag confiterade under gårdagen. Brände av dem lite snabbt i ugnen med några kvistar timjan inför servering. Perfekt att sitta och plocka med framför ett spännande lopp.

Confiterade majskycklinglår
två kycklinglår, gärna majskyckling
ankfett
vitlöksklyfta
timjan
salt och peppar

Smält ankfettet och lägg ned kycklinglåren. Koka försiktigt (väldigt låg värme) i ett par timmar. Lägg i en hel vitlöksklyfta en stund under confiteringen för att få extra smak. Om man inte vill äta dem direkt så går det bra att spara till dagen efter och då låter man dem svalna i fettet och förvarar i kylskåp. Sen är det bara att värma på dem igen tills fettet har smält, plocka upp och bränn av i ugnen på 200-250 grader. Salta, peppra och njut!

Inga kommentarer: