Sparris med västerbottenskum och krutonger
Lagom för två
1 knippe färsk grön sparris
1 dl matlagningsgrädde
1 äggula
1 dl riven västerbottenost
2-3 msk brynt smör
vitt bröd
1/2 citron, zest och juice
1 tsk finhackad dill
Börja med västerbottenskummet. Koka upp grädden och dra av kastrullen från plattan, vispa ner äggulan och ställ tillbaka på plattan. Sjud tills den börjar tjockna. Ta av från plattan och vänd ner västerbottenosten och vispa slätt. Smaka av med salt och peppar. Vill man göra det extra festligt så slår man i allt i en sifon och laddar med en patron så får man ett riktigt schysst fluff.
Skär brödet i stavar och stek gyllene i 2 msk brynt smör. Koka sparrisen al dente. Värm en stekpanna med 1 msk av det brynta smöret och lägg i sparrisen. Slå över citronen, både zest och juice. Vänd hastigt runt i pannan så alla sparrisarna får den goda citronen och det brynta smöret. Strö över finhackad dill.
1 kommentar:
Hjälp, så gott det låter! Det här provas redan idag och jag ska absolut skumma i sifonen.
Glad påsk!
Hälsningar
Sara W
Skicka en kommentar