lördag 20 februari 2010

Fiskbullar deluxe

Det finns fiskbullar och det finns fiskbullar. Det senare följer recept på här nedan. Dessa quenell-liknande härligheter kan varmt rekommenderas och tillsammans med fänkålssåsen så får man en mustig historia med härlig konsistens.
fiskbulle.jpg
Torsk- och kräftbollar i mustig fänkålssås
färsk torsk, mixad till färs
kräftsjärtar, finhackade
ströbröd
mjölk
2 ägg
dill
gräslök
peppar
citron, pressad

Blanda mjölk och ströbröd, låt svälla en stund. Vänd ner resterande ingredienser och rör ihop till en smidig smet. Forma ägg och stek i stekpanna.

Fänkålssås
fänkål
charlottenlök
buljong (grönsak / fisk)
matlagningsgrädde

Hacka löken och fräs i en kastrull. Grovhacka fänkålen och låt fräsa ihop med löken. Slå på grönsaksbuljong och koka tills fänkålen är mjuk. Stavmixa och sila till en ny kastrull. Slå på grädden och litet fiskbuljong och låt koka ihop. Smaka av med salt och peppar. Lägg ner fiskbollarna i såsen och låt sjuda upp, servera med potatispuré eller ris.

3 kommentarer:

Fröken Dill sa...

Verkligen mycket god mat här på bloggen! Queneller har jag aldrig gjort men vill absolut testa. Blev bjuden på några gudomliga i champagnesås för några år sedan!
Hälsar fröken Dill

the foodie sthlm sa...

Tackar! Tycker absolut att du ska testa, är ganska enkelt att göra trots allt. "Riktiga" queneller är det lite mer pyssel med för dom ska kokas om jag minns rätt.

Nathalie sa...

Hjäälp! Hur mycket fisk ska jag använda? :)