söndag 7 februari 2010

Brunch: Moderna museet

En synnerligen trevlig söndag med fint väder toppades upp med en synnerligen trevlig brunch på Moderna. De har ett helsvenskt tema som håller ihop väldigt väl och där prinskorven har bytts mot isterband och rödbetor men även köttbullarna mot kåldolmar och lingonchutney.

En liten patentflaska svartvinbärssaft landar som aperitif, som förvisso var just saft, men ändå en trevlig detalj. Som nämnt tidigare så är det svenska klassiker som finns på denna brunch, bland annat några olika sorters lax med en välsmakade fänkålskräm. Rensteksröra, men även skagenröra, med några olika sorters knäckebröd samt sill i olika former.

De hade precis lagom många rätter och alltid fräscht och fint på faten. Välfyllt in i sista minut vilket uppskattas då det på mindre nogräknade etablissemang plockas av en bra stund innan serveringen stänger.

Den som är ute efter desserter kommer inte att bli besviken men inte heller överväldigad. Fyra stabila desserter samt några ostar av bättre kvalitet.

Bäst: Utsikten, maten och promenaden dit.

Sämst: Egentligen inget speciellt att klaga på men äggkrämen med forellrom var ganska smaklös. Och något högt pris.

Pris: 265 kr inkl juice och kaffe i helautomatisk espressomaskin.

Betyg: 4/5

Inga kommentarer: