onsdag 15 juli 2009
Rå lax / soyaemulsion & pankolaxkub / wasabicreme
rå lax (jag använde salmalax), skuren i tunna skivor
färska örter, t ex dill och citronmeliss
Plocka örterna och forma till små örtsalladsbollar.
Soyaemulsion
1 äggula
1,5 msk japansk soyasås
2 dl matolja
Vispa ihop äggulan och soyasåsen. Tillsätt oljan under kraftig vispning, droppvis och sen stötvis något mer.
Pankolaxkub
två små kuber lax per person
äggvita
panko (japanskt ströbröd)
rapsolja
Vispa äggvitan lätt och doppa laxkuberna. Rulla i panko och fritera kvickt i het olja. Det får gärna finnas en rejäl rå kärna i mitten.
Wasabicreme
wasabi
creme fraiche
salt & peppar
Rör ihop wasabi och creme fraiche. Smaka av med salt & peppar.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
3 kommentarer:
Nytt fotomanér, snyggt! ...Och gott så klart. Fryser du laxen innan du gör sashimi på den ?
Vad är ditt tips om man ska köpa lax till sashimi. Var gör man det?
Jag har köpt Salmalax som är någon ny typ av lax där den fileas/packas inom 4h efter "slakt".
Den snabba hanteringen ska tydligen göra att det inte bildas så mycket bakterier och således behöver man inte frysa den.
Jag köpte den på Daglivs vid fridhemsplan.
Skicka en kommentar