onsdag 3 juni 2009

Fläsksida med fänkålspuré och söta rödbetor

flasksida_m_citronpolenta.jpg
Fläsksida
rimmat fläsk

Koka fläsksidan i några timmar tills köttet nästan mört och fint. Kyl och sätt under press under natten. Riv bort svålen (om du inte gillar ett fett fettäcke) och skär försiktigt ett kryssmönster i det återstående fettet. Vid servering, stek med fettsidan nedåt och låt det bli en ordentligt knaprigt. Värm i ugn för att få den genomvarm.

Fänkålspuré
fänkål
grädde
buljong

Skär fänkålen i mindre bitar och koka i buljong. Häll av och mixa till en slät kräm och justera konsistensen med grädde. Smaka av med salt och peppar.

Söta rödbetor
rödbetor
socker
vatten

Skala och skär kuber av rödbetorna. Koka ihop vatten och socker till lagom sötma. Koka rödbetorna i sockerlagen.

Arrangera med gröna ärtor. Till detta serverades en timjansskysås samt purjolöksaska.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hur gör du din purjolöksaska? Verkar jävligt intressant!

Anonym sa...

dra purjolöken blad vis, använd hela purjon. låt bitarna brínna upp helt, de glöder långsamt, bäst är att använda en salamander, be att få låna den i din kvarterskrog, lycka till