sparris
charlottenlök
buljong (grönsak eller kyckling)
matlagningsgrädde
mejram
pastis
Hacka charlottenlöken och fräs i en kastrull. Skär av knopparna från sparrisen och lägg åt sidan. Hacka sparrisstängerna grovt och lägg i kastrullen. Slå på buljong och låt koka ihop i cirka 10 minuter. Mixa och slå på en skvätt matlagningsgrädde. Smaksätt med mejram och en skvätt pastis. Smaka av med salt och peppar. Koka sparrisknopparna i någon minut och slå av och lägg i kallt vatten.
Torskbakelse
torsk, ryggbit
rökt lax
Salta och peppra torsken, stek försiktigt i rikligt med smör. Finhacka den rökta laxen och toppa torskbiten.
Värm soppan och häll upp på tallrik - arrangera torskbakelsen och sparrisknopparna. Njut av vårens smaker...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar