söndag 29 mars 2009

Wallenbergare från havet med pepparrot, ärtskott och brynt smör

Wallenbergare från havet
vit fisk
grädde
ägg
salt och peppar
ströbröd

Mixa fisken till färs och blanda ner grädde, ägg och smaka av med salt och peppar. Klicka ut smeten i en varm stekpanna och strö på lite ströbröd. Stek tills de känns genomstekta.

Potatispuré
potatis, av mjölig sort
mjölk
salt och peppar

Skala och koka potatisen, stöt sedan potatisen fint. Häll på en rejäl skvätt mjölk och vispa ordentligt fluffigt. Smaka av med salt och peppar.

ärtskott
pepparrot, färsk
dill
brynt smör

Arrangera potatispuré och wallenbergarna på en förvärmd tallrik. Sprinkla över nyriven pepparrot, dillkvistar samt en rejäl knippa ärtskott. Stänk ned pepparroten med det brynta smöret. Servera!

1 kommentar:

Silver sa...

Körde den här varianten med sonens hockeylag på en cup - lyckat.