söndag 15 mars 2009

Confiterad grissida med jordärtskockspuré, picklade majrovor och lök med smak av kummin

Confiterad grissida
grissida, rimmad
ankfett eller olja
timjanskvist

Lägg grissidan i en form och slå på fettet. Baka i ugn, ca 100 grader, i 4-5 h. Ta upp köttet och lägg under press i kylskåpet över natten. Skär upp och stek med fettkappan nedåt så det blir riktigt knaprigt. Värm i ugn, ca 175-200 grader, tills köttet är genomvarmt.

Jordärtskockspuré
se tidigare recept

Stekt lök med smak av kummin
lök
socker
kummin

Skiva och stek löken på låg värme. Slå på en gnutta socker samt kummin och låt steka ihop. Salt och peppar.

Picklade majrovor
majrovor
2 dl ättika
2 dl socker (jag använda muscavado för jag hade inget annat hemma)
3 dl vatten
kanelstång
lagerblad
pepparkorn

Rensa majrovorna och skär i kvartar, koka så de är lite crunchiga. Koka ihop övriga ingredienser. Lägg rovorna i en glasburk och slå på lagen. Ställ kallt och låt mogna ett dygn eller två. 

3 kommentarer:

Anonym sa...

Vilken fin blogg. Jag hittade just hit,
hälsar fröken Dill

Silver sa...

Skön blogg helt i min samk - den åker upp på blogglistan. Verkar som vi gillar samma typ av råvaror - kul!

Silver sa...

smak....skal det vara