lördag 5 maj 2012

Grillat bogblad med polenta och verbenagremolata

bogblad_polenta_gremolata.JPG
Lagom för två
Bogblad/bogstek, hängmörad och av bra kvalitet
färsk dragon
färsk timjan

Gremolata
5-6 blad citronverbena
1 näve persilja
1 halv vitlöksklyfta
2 msk olivolja
1 ekologisk citron

Polenta
5 dl kycklingbuljong
1 dl polenta
30 g smör
3 msk parmesan
1 ekologisk citron

Ta fram köttet, sprinkla över salt och låt rumstempereras. Hacka vitlöken fint och citronverbena och persilja lite grövre. Blanda med olivolja och citronzest och en liten skvätt citronsaft. Smaka av för att hitta balansen mellan oljan och syran.

Koka upp kycklingbuljongen och vispa ner polentan. Koka under cirka 40 minuter under konstans omrörning. Ska bli som gröt i konsistensen och späd med mer vatten om det behövs. När polentan är klar, vispa ner smör, parmesan och citronzest. Mixa med stavmixer för krämigare konsistensen. Smaka av med salt och peppar.

Stek köttet i en het panna tills innertemperatur på 56-58 grader. Ta av köttet och finhacka dragon och timjan,strö över köttet och låt vila i 5 minuter.

Inga kommentarer: