fredag 16 mars 2012

Hamburgare på Mathias Dahlgren / Matbaren

matbaren_hamburgare.jpg
Legenden lever, hamburgaren på Matbaren - få har ätit men många pratar om den. Det gäller att vara tidigt på plats då de endast har ett fåtal hamburgare som serveras per kväll.

Det är en öppen burgare, dvs bara ett bröd i botten. Detta bröd har fått en svepning av talgemulsion och några salladsblad. Ovanpå detta vilar ett stycke kött, mald waguykött av bästa sort där kossan har en extra fin stamtavla från japan men föds upp i Sverige. Vi finner en skiva smält gruyere, talgemulsion igen(?), vårlök och rikligt med riven tryffel.

Ska man vara krass så är detta inte i närheten av en traditionell burgare men det spelar ingen roll då den var fantastiskt god. Väldigt saftig, bra och ordentlig köttsmak som blandas med osten och tryffel och ett lätt krunch från brödet som ligger i botten. Lyxburgare helt enkelt.

Om den var värd 350 kr kanske man kan fråga sig men jag har ätit dyrare burgare (läs: DB Royal fylld med anklever och toppad med riven tryffel) där Mathias Dahlgrens alternativ framstår som ett betydligt bättre köp.

2 kommentarer:

Keso sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Keso sa...

Har ätit andra som landat bättre i hamburgertarmen... Det här är inte en hamburgare i min bok, det här är en perfekt komponerad klick fantastisk färs med ett gäng trevliga smaker till. :-D