torsdag 22 mars 2012

Hamburgare på Mäster Anders

masteranders_hamburgare.jpg
Hamburgare är just nu hetare än en vintage t-shirt på Debaser och vår jakt på bra burgare fortsätter. Hade läst på några andra bloggar om Mäster Anders och att de skulle ha bra burgare. Efter besöket kan jag ju ärligt säga att jag funderar på om vi var på samma restaurang.

Mäster Anders är en bättre bistro som levererar allt från bra grillade köttbitar till klassiker som kalvlever - allt av bra kvalitet och hantverk. Men undantag finnes vilket vi snart skall bli varse. Hovmästaren, en varsin ost- och baconburgare, tack.

Det landar snart en varsin tallrik framför oss och det var här nånstans det gick fel. Ett, förvisso rostat, färdigköpt hamburgerbröd som återfinns på vilket pang som helst. Toppa upp detta med ett antal tillbehör som man förväntas använda för att bygga sin egen burgare. Här hittar vi ett par skivor tomater av riktigt tveksam kvalitet, visualisera er ett par riktigt sockriga och soggiga tomatskivor så är ni på rätt ute. Några riktigt kraftiga blad av romansallad och tjocka skivor rå röd lök.

När vi väl kommer till själva hamburgaren så stektes den väl efter önskemål. En halvhygglig köttfärsbiff utan någon större antydan till saftighet eller utmärkande smak. God ost på burgaren som även gav en fin antydan till sälta.

Men i det här läget så är det endast köttfärsbiffen som skiljer sig mot Texas Burger som ligger ett par hundra meter upp på hantverkargatan och det är inget bra utgångsläge när burgaren är nästan dubbelt så dyr.

Det som fascinerar mig mest är att brödet var så sjukt dåligt när de uppenbarligen kan baka. I den lilla brödkorg som dyker upp vid beställning så hade de ett par skivor vitt bröd som var ett av de bättre jag har ätit på länge. Bra smak och väldigt luftigt. Varför inte baka ett hamburgerbröd också?

Ingen köprek på denna burgare.

Inga kommentarer: