söndag 1 maj 2011

Hallon- och lakritskakor

Tycker att det är dåligt med experimentverkstad när det gäller småkakor. Nästan alltid samma sak och därför har jag gett mig på och bakat några olika varianter som kommer att presenteras här framöver. Först ut är ett par småkakor som smaksattes med hallon och lakrits. Lakritsgranulatet hittade jag i bakhyllan i affären och det är typ små salta lakritsbitar.
lakrits_hallonkaka.jpgHallon- och lakritskakor
1 plåt - ca 20 rutor
100 g rumstempererat smör
1 dl socker
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
1 msk lakritspulver
1 msk lakritsgranulat
2,5 dl vetemjöl
1 dl fast hallonsylt (koka ihop hallon och syltsocker)

Vispa ihop smör och socker med en elvisp. Sikta ner övriga ingredienser samt lakritsgranulat och blanda för hand till en deg. Kavla ut degen 1/2 cm tjock och skär ut rutor. Lägg på en liten klick sylt på varje kaka. Grädda mitt i ugnen i 150 grader i ca 20 minuter.

3 kommentarer:

FoodieStalker sa...

Det här låter suveränt gott!

En fråga; flyter kakorna ut vid gräddning?

the foodie sthlm sa...

Nej, inte farligt alls faktiskt. Några av kakorna "breddade" sig något men i stort så höll de sig rektangulära.

Ida sa...

Tycker du det är brist på experimenterade kanske du inte letar tillräckligt noga :)

Men dina kakor låter fett fina!