lördag 30 april 2011

Steak sandwich på svenska

Som bekant så är det i princip omöjligt att i Sverige få tag på en bra cheese steak sandwich eller varför inte en skön macka stuffad med pulled pork. Så då får man göra det själv istället.
steaksandwich.jpg
Het rostbiffsmacka med ostsås
baguette med lök och parmesan (från Vetekatten)
rostbiff
salt & peppar
lök
chili
ostsås (köp färdig eller kör egen, dvs värm ihop mjölk och fint riven ost)

Salta och peppra rostbiffen. Kör i ugn på cirka 100-120 grader tills innertemperatur är 55 grader, ta ut och låt svalna. Skär köttet i tunna skivor. Strimla löken och chilin och stek på låg värme. Skär ett snitt i baguetten och bred på ett lager ostsås, lägg i den stekta löken och köttet. Njut!

7 kommentarer:

Frostrosor sa...

Så god den ser ut! Den där ostsåsen måste jag testa att göra, har jag aldrig det förut. Förmodar att man får ösa på med ost.

the foodie sthlm sa...

Stämmer bra! Blir nästan som en bechamelsås men fastare. Dock så får man vara försiktig så den inte bränner. Man vill ju trots allt uppnå smaken av riktigt god ost i "flytande" form.

Bjarte sa...

Ah, det är sveriges bästa matblogg. Går in här varje dag för att se efter uppdateringar. Frmaförallt när du lagar själv - det är grymt inspirerande!

Skulle gärna se lite blogginlägg kling långkok även om säsongen just nu lockar till mycket annat.

Keep up the good work!

Anonym sa...

Ser riktigt bra ut måste jag säga!

Wesslan sa...

Hej! Hittade din blogg tack vare DN. Apropå macka.. Har du testat philly cheese steak sandwich på puben bagpipers inn? riktigt riktigt god.

the foodie sthlm sa...

Wesslan; den har jag helt missat - måste uppsökas och testas!

RAG sa...

Ser riktigt god ut! Det är sådant här man blir sugen på när man tittar på "Man vs Food".