fredag 1 april 2011

Bistro Berns

Den gamla turistfällan Calle-P fick sig ett spontanbesök en vanlig torsdag. Eller förresten, det heter sen ett par år tillbaka Bistro Berns men det var just ett par år sen jag var där senast. De har hängt på bistrovågen och blivit någon form av försvenskad fransk bistro, men på ett bra sätt. Lite lagom, lite svenskt, lite torsdag...

Till förrätt valdes ankleverparfait med russin (115 kr) och till varmrätt blev det choucrout garnie (198 kr).
bistroberns1.jpg
Anklevern var väl kanske inte riktigt vad jag hade räknat med men ändå en liten överaskning. Serverades i en patentburk och på botten låg ett krämigt lager av ankleverparfait som i mitt tycke var lite väl lös men trots allt välsmakande. Till detta serverades inkokta russin, minikrutonger och några kvistar körvel. Burkens botten skrapades ren och det få väl anses som ett gott betyg.
bistroberns2.jpg
Choucrouten lämnade inget åt slumpen. En rejäl driva med surkål/bacon invirad i några kokta potatisar som serverades med några mini-nürnburgerwurstar, en grövre korv av okänd härkomst, en rejäl stubbe ungsbakad fläsksida samt en skiva stekt fläsk. Detta tillsammans med en rejäl klick dijonsenap gjorde att man mer eller mindre rullade ut från restaurangen. Ska man anmärka på något så kunde de ha jobbat lite mer med choucrouten och kryddat på den en smula. Men i stort en habil varmrätt.

Ett litet smultron att slinka in på när man är sugen på fransk bistromat utan att behöva boka bord veckor innan.

Inga kommentarer: