lördag 7 maj 2011

Olivolje- och citrontimjanskakor

Kan tyckas en lite udda kombination men det blir en väldigt trevlig smak på dem. Man kan justera olivoljesmaken med att ta mer smör och mindre olja. Och blir det för kladdigt så vänd ner lite mera mjöl.
olivolje_citrontimjanskaka.jpg
Olivolje- och citrontimjanskakor
1 plåt - ca 20 kakor
65 g smör
3 msk olivolja
1 dl vitt socker
1 msk torkad citrontimjan
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
2,5 dl mjöl

Mixa timjanen med hälften av sockret tills du får ett fint pulver. Vispa ihop smör, timjanssockret och resterande socker med en elvisp och under vispning så tillsätts olivoljan. Sikta ner övriga ingredienser samt och knåda för hand till en deg. Rulla till små bollar och ställ glest på plåt. Grädda mitt i ugnen i 150 grader i ca 20-25 minuter.

Inga kommentarer: