Pankopanerad kräft- & torskbiff med lakritspudrad lök, friterade jordärtskockschips och rökig sikromsmajonnäs.
torsk
kräftstjärtar
ägg
ströbröd
dill
salt & peppar
panko
charlottenlök
lakritsstång
socker & vinäger
jordärtskocka
egenslagen majonnäs
rökt lax
sikrom
Mixa torsken och kräftstjärtarna till en smidig färs. Blanda med ägg, ströbröd, dill samt salt & peppar. Lägg färsen i en terrinform eller liknande och frys en stund så den håller formen. Skär stavar av färsen och vispa upp ett ägg - vänd - och panera i panko. Stek.
Skiva löken och stek på låg värme i en kvart. Smaka av med socker och vinäger så att sötman/syran finns där. Riv över lakritsstång.
Skiva jordärtskockan på mandolin. Fritera.
Blanda majonnäs och finhackad rökt lax och låt vila en stund. Vid servering, blanda ner sikromen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar