måndag 25 januari 2010

Rotsellerisoppa med calabrese-strössel

rotsellerisoppa.jpg
Rotsellerisoppa
rotselleri
charlottenlök
buljong/fond (kyckling, grönsak)
vinägerinlagd dragon
matlagningsgrädde
citron
salt och peppar

Skala och skär rotsellerin i cm-stora kuber. Hacka charlottenlöken och fräs i en kastrull. När löken börjar bli lite svedd så slå på rotsellerin och fräs ihop. Slå på vatten och buljong och koka tills rotsellerin är mjuk. Sila av och spara kokvattnet, mixa resterande och spä med kokvattnet tills en ganska tjock och krämig konsistens har uppnåtts. Lägg då dragonbladen och mixa igen. Slå på matlagningsgrädde och koka upp. Smaka av med citron, salt och peppar.

Calabrese-strössel
salami calabrese, stark
olivolja

Skär salamin i långa stavar. Fräs i olivolja och låt rinna av på hushållspapper. Hacka upp i mindre bitar och strössla över soppan.

1 kommentar:

Fröken Dill sa...

Jag lagade också en rotsellerisoppa häromdagen (även om det var lite andra rotsaker i också). Hade gärna haft lite pikant salamiströssel i för det lät väldigt gott!
Hälsar fröken Dill