söndag 17 januari 2010

Teatergrillen - Dario Cecchini, slaktaren

Har man läst boken Hett och upplevt författarens hyllande av Dario så var det ett ganska enkelt val att göra när detta gästspel kom till stan. Efter att ha landat något bord bort från de kreddiga matjournalister som var där så kunde man ana att det skulle bli en matkväll utöver det vanliga. En härlig rustik italiensk meny...

Förrätter:
- Finocchiona Tradizionale (fänkålssalami)
- Sushi del Chianti a crudo (råbiff)
- Tonno del Chianti (Falsk Tonfisk på Chianti vis)

Salamin var helt underbar, kraftig god smak men ändå saftig. Råbiffen var riktigt, riktig god och serverades med en gnutta citron och färsk rosmarin. Den falska tonfisken var en ytterst märklig historia, det är fläskkött som har lagats efter konstens alla regler och antagit formen av konserverad tonfisk. Visst, det smakade helt okej (ungefär som burktonfisk) men det var mer roligt... italienarnas svar på molekylär gastronomi.

Varmrätter:
- Örtspäckat fläsk
- Fiorentinsk rostbiff
- Mischianza di fagioli e ceci (bönsallad)

En hög med fläskkött - varken mer eller mindre, med en helt fantastisk smak! Rostbiffen var några halvtunna skivor som badade i en sjö av olivolja och örter, läs: rosmarin. Till detta serverades en bönsallad. Kort och gott, väldigt gott!

Under middagen serverades några olika sorters bröd, vitt och gott. Och till det så fanns på bordet ett salt smaksatt med bland annat rosmarin(!) och lagerblad samt en härligt gräsig olivolja.

Grazie!

1 kommentar:

LisaFW sa...

Men åh,varför kom du inte och häslade. Bloggarkollegor är ju alltid kul att träffa! I synnerhet välskrivande. ;-)