torsdag 14 januari 2010

Det goda från havet

En liten trevlig plock-tallrik med sill, lax och räkor.
forratter_fran_havet.jpg
Sill med emulsion på brynt smör
inlagd sill
hårt bröd
brynt smör
äggula
vinäger

Låt det brynta smöret svalna av så det har ungefär samma temperatur som ägget och vinäger. Mixa ägg, vinäger och slå droppvis på det brynta smöret och fortsätt tills det känns krämigt. För min del så såg den skuren ut först men sedan när den fick stå en stund så blev den krämig och fin. Ta en bit hårt bröd och lägg en sillbit, toppa med det brynta smöret.

Laxsnitt
rökt lax
rättika
majonnäs
creme fraiche
dill
pepparrot
salt och peppar
rostat vitt bröd

Skär rättikan tunt och hacka laxen. Blanda samtliga ingredienser och smaka av med salt och peppar. Lägg upp röran på en bit rostat vitt bröd.

Rökta räkor med wasabicreme
rökta räkor
wasabi, pulver eller pasta
majonnäs
creme fraiche
salt och peppar

Blanda wasabi, majonnäs och creme fraiche. Spä med lite vatten om den blir för tjock. Smaka av med salt och peppar.

Inga kommentarer: