måndag 18 juli 2011

Salsicciabullar

Har fått tag på en köttkvarn till min assistent och blev ju tvungen att testa på direkten. Hittade några fläskkotletter i frysen som fick agera offer i första malningen. Benet skars loss men i övrigt så fick allt fett sitta kvar och det var nog lyckat för mina små fläskbullar blev väldigt saftiga. Jag är sjukt nöjd med resultatet för dom blev grymt goda - fantastisk fänkålssmak.
salsicciabullar.jpg
Salsicciabullar i kantarellsås med spagetti
250 g fläskkött
3-4 skivor bacon
1 tsk fänkålsfrön
en handfull färska örter, ex basilika & timjan
peppar
matlagningsgrädde
citron
torkad svamp, ex trattkantareller
spagetti

Mal fläskköttet, bacon & flänkålsfrön två gånger i köttkvarn. Hacka och blanda ner övriga örter, peppra. Forma till bollar och stek i en rymlig stekpanna. Slå på grädden, smula över den torkade svampen och låt allt koka ihop i 15 min.
Koka under tiden spagettin. Slå över den kokta spagettin i köttbullepannan och vänd ihop allt. Finns det några färska örter kvar så lägg i dem också.

1 kommentar:

Anonym sa...

Tackar som fan för tipsen.
Vi hade garanterat hamnat på fiskrestaurangen annars. Nu blir det köttfest på Vendel istället.

/J