torsdag 22 juli 2010

Jin & Peeters: Rotisserad kyckling [uppdaterad]

jin_peeters_grilladkyckling.jpg
Efter att ha joggat förbi Jin & Peeters några gånger och funderat vad det var så hade jag tänkt att knalla dit och äta någon dag. Och vips, en dag kom explosionen med matbloggar som hade varit där och hyllat stället så då var det inte så mycket att fundera på.

Sagt och gjort så blev det lunch där och jag hade tänkt att testa dumplingarna men det får bli på återbesök. Nu blev det grillad kyckling istället och jag kan direkt säga att det är den godaste grillade kyckling jag ätit hittills i mitt liv. Mör så den nästan föll i bitar, saftigt kött och ett krispigt skinn som smakade underbart. Och jag gillar verkligen inte alls kycklingskinn annars men detta var fantastiskt.

Seså, gå dit! Plocka upp en kyckling till picknicken och sitt i gräset och kladda.

[uppdatering]
Var tillbaka några dagar senare och tyvärr så var det inte alls i samma klass som mitt första besök. Jag tog en mixad dumplingstallrik och mitt sällskap tog den grillade kycklingen.

Dumplingsarna var okej men kan inte påstå att det är var speciellt mycket bättre än andra ställen - typ steam vid vanadisplan. Kycklingen däremot, var en besvikelse! Visst, den var saftig men långt ifrån lika mör som när jag åt den. Krispigheten i skinnet var betydligt sämre än mitt första besök. Dålig dag? Trist iaf!

Inga kommentarer: