fredag 14 november 2008

Confiterade anklår med rödbetor, chévreost och baconinfuserade puylinser

Confit de canard (confiterade anklår) har blivit en riktig höstfavorit och denna gång fick de små låren sällskap av klassiska tillbehör som rödbetor, chévreost och puylinser. På bilden kan man i överkant se en syrlig äppelkräm men den tillförde inget till rätten.
Confiterade anklår med rödbetor, chévreost och baconinfuserade puylinser
anklår
ankfett
kryddor (t ex rosmarin, vitlök)

kokta rödbetor
chévre i grova smulor
puylinser
bacon (gärna från Bondens i Hötorgshallen)

Packa anklåren tätt i en kastrull, häll på ankfettet och eventuella kryddor. Låt sjuda på väldigt svag värme i minst ett par timmar - tills köttet lossnar från benen.
Strimla baconet tunt och stek. Vänd ner de kokta puylinserna i baconfräset och låt bli varmt. Salt och peppar.

Arrangera med puylinserna i botten, slarva på med rödbetorna och chévren och slutligen toppa upp med anklåren.

1 kommentar:

Keso sa...

Tack för maten!