lördag 30 mars 2013

Lågtempad kyckling och senaste nytt

kyckling.JPG
Jag har haft experiment-verkstad och gav mig på att göra kyckling i ugn. I min iver att göra något riktigt saftigt så tänkte jag att om jag lågtempar den som man gör med nötkött så kommer den att bli sjukt god. Sagt och gjort så smörades kycklingrackaren in med smör och örter samt en liten citron i magen. Några timmar på cirka 100 grader och temperaturen mättes upp till runt 70 grader.

Saftigt blev det men det hände något med konsistensen. Gummi-aktig men på något konstigt sätt även sladdrig som liknade nästan rå kyckling. På köpet fick man ett ultraslemmigt kycklingskinn som inte gjorde någon glad. Nej, kyckling ska inte köras low and slow utan gör traditionellt med högre temperatur.

Lågtempad kyckling - no no!


Hos food junkie så är det full fart och senaste nytt hittar vi ett superenkelt pulled pork-recept. Det går att göra det enkelt för sig och få det att smaka bra.

Lagom till påsk har vi kokat ihop ett lammlägg med polenta som var så fantastiskt mört och gott. En bättre pava rödvin i långkoket gör verkligen susen.

Vid påsk brukar ju även grillen dyka fram och vi har kikat på färs och fetthalt när det gäller hemmagjorda hamburgare. Ett enkelt recept om man inte orkar mala sin egen köttfärs.

Men det är inte bara egen mat som är lagad, vi har ätit på Frantzén/Lindebergs nya pub - The Flying Elk. Gott, spännande och alldeles underbart!

Vi har också hunnit med att intervjua Magnus och Agneta på Oaxen om deras nya restauranger och självklart även frågat vilken som är deras favoritsnabbmat.

Och sist ut, taco på svintunga!

4 kommentarer:

Unknown sa...

Ho. Jag har testat lågtempad kyckling två gånger efter recept av Heston. Första gången till en middag och gästerna såg besvärade ut. Det var verkligen som rått kött, andra gången blev exakt likadant så löser jag nu din text också. Stark avrådan på det.

Henrik sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Henrik sa...

Nu har jag iof inte testat just Hestons recept, men jag har gjort nåt liknande. Då avslutade man med att maxa värmen och krispa skinnet. Jag tyckte det blev superbra.

Matgalen sa...

Jag har också testat Hestons recept och tycker det blev bra, dock tycker jag han kör sin väl rosa för att ens gäster ska känna sig bekväma så jag drog på den lite extra både under lågtempsdelen och rejält med värme på slutet, största skillnaden tycker jag är att det blir mindre skillnad i saftighet mellan bröst och lår.