torsdag 24 januari 2013

Taverna Brillo

Taverna Brillo är det senaste tillskottet i Stureplansgruppen restaurangsyndikat. En jätterestaurang som ligger i korsningen Sturegatan/Humlegårdsgatan, alltså spottavstånd från Stureplans myller. För den som följer gammelmedias krogrecensioner kan man läsa DI's sågning i förra veckans DI Weekend.

Som DI så fint påtalar så känns detta som Sturehof 2.0 och kan inte mer än instämma. Interiört väldigt likt och för att citera en god vän "vill man sitta och dricka drinkar på en jättetoalett så är detta rätt ställe" och han syftade till att det är helkaklat vitt i alla småbarer som gömmer sig i den gigantiska lokalen. Slakthus, toalett eller trendig restaurang låter vi vara osagt.

Att det är ett populärt ställe är det inget snack om saken. Fullsatt restaurang och vi fick vänta 10 minuter på vårt bokade lunchbord. Jag valde en spädgriskorv som serverades med rostad svål. Att den rostade svålen låg i den medföljande skyn är ett mysterium då krispigheten tenderar att försvinna i ett nafs och kvar är mjuka simmande svålbitar. En petitess i sammahanget då korven var riktigt bra. Stunsig broccoli serverades till och var lätt stuvad i grädde tillsammans en rejäl driva parmesan ovanpå.

Osäker på portionsstorlek så valdes även tillbehör i form av smörstekt potatispasta, dvs gnocci, sagolika små kuddar serverades med riven parmesan och friterad salvia. Fett gott.

tavernabrillo1.JPG
Korv på unggris med rostad svål och broccoli - 145 kr

tavernabrillo2.JPG
Smörstekt potatispasta - 45 kr

Inga kommentarer: