söndag 9 oktober 2011

Laxmoussefylld strut

Ett första lilla test att göra små aptitretare i form av strutar. Enkelt att göra fyllningen men det är lite pilligt att göra strutarna.
laxstrut.jpg
Laxmoussefylld strut
filodeg
varmrökt lax
pepparrot
creme fraiche
majonnäs
dill

Forma filodegen till strutar och fritera eller baka i ugn. Mosa laxen och blanda med lika delar majonnäs och creme fraiche, smaksätt med färskriven pepparrot och finhackad dill. Fyll en sprits och fyll upp strutarna.

4 kommentarer:

TinaGustafsson.com sa...

Ååå, vilken fin strut!

Hur fick du till själa struten så där fin?

Helena Ljunggren sa...

Så tjusigt! Det ser gott ut, konstigt, men gott :)

EaL sa...

Måste lämna kommentaren då du direkt stjäl detta från "The french laundry"/"Per Se" utan att erkänna Keller, hur som är det ett väldigt bra recept och vill ni ha det i helhet borde ni köpa den första boken jag nämnde, gärna med "Ad Hoc".

the foodie sthlm sa...

Spännande att man blir anklagad för att ha stulit recept nu också. Första gången jag såg detta så var det F12 som gjorde det och sen har jag testat mig fram för att återskapa själva struten.

Fyllningen är väl inte direkt unik i Sverige.