söndag 16 maj 2010

Biff med sparris och bearnaise

En vårklassiker som toppades upp med en riktig kolhydratinjektion i form av en potatisgratin i portionsförpackning. Första gången jag slår en bearnaise och med någon form av handhavandefel så blev den väldigt fluffig men den smakade bra trots allt.
biff_sparris_bea.jpg
Biff med sparris, bearnaise och gratäng
hängmörad biff
grön sparris
smör
ägg
vinäger
dragon (inlagd och torkad)
potatis
grädde
parmesan
salt och peppar

Börja med att skiva potatisen på mandolin. Varva potatisen i portionsskålar med salt och peppar mellan lagren. Slå på grädde och toppa med parmesan, grädda i ugn.

Slå en bearnaise efter konstens alla regler, se recept i ditt ex av vår kokbok.

Stek biffen och låt vila. Koka sparrisen i 30 sek, kyl av och grilla eller stek i en skvätt olivolja. Servera!

5 kommentarer:

Maria sa...

Det slår aldrig fel, biff och bea.

Köpte och planterade kryddor på balkongen idag, bland annat dragon - nästan enbart för att kunna göra god bea..

Fröken Dill sa...

Jag säger bara mmmmmm, vill ha, NU!
Jättesöt liten portionsgratäng.
Tycker fröken Dill

Jesper sa...

Skärpning nu. Uppdatering 2 ggr i veckan kan väl vara ett mål att satsa på.

Kinna sa...

Bra jobbat! Bea är inte att leka med. Men lyckas man blir resultatet så himla gott!

Niklas sa...

Själv njöt jag av egenodlad sparris förra veckan! 30 sekunder efter jag skördat den låg den i kokande vatten. Ljuvligt! :-)