torsdag 12 november 2009

Hummerrulle med dillemulsion, sikrom och groddade mandlar

hummerrulle_m_dillemulsion.jpg
Hummerrulle
päron
2 msk ättika (12%)
4 msk socker
6 msk vatten
hummerkött, grovhackat
egenslagen majonnäs
lime

Rör ihop ättika, socker och vatten. Skiva päronet tunnt med hjälp av en mandolin. Lägg skivorna i lagen och låt dra i cirka 30 min. Lägg ut plastfilm, torka päronskivorna försiktigt och lägg dem omlott på plastfilmen. Droppa över lime.
Blanda det grovhackade hummerköttet med en liten klick majonnäs så att det precis limmar ihop. Lägg ut en sträng av hummerröran på päronen och rulla ihop.

Dillemulsion
egenslagen majonnäs
dill

Mixa majonnäsen med dillen.

Groddade mandlar
mandel

Lägg mandeln i kallt vatten och låt stå i cirka ett dygn. Häll av vattnet och gnugga bort skalet med en handduk. Grovhacka.

Toppa med sikrom och solrosskott.

4 kommentarer:

Fasching sa...

"Rulla ihop"? Vad ska man rulla ihop det med? Ser ut som någon slags deg på bilden, men det finns inget sådant i receptet. Har jag missat nåt?

Anonym sa...

Kanske är päronen som är "degen"?

the foodie sthlm sa...

Ja, det stämmer bra. Det är de tunt skivade päronen som är rullas runt hummerköttet.

Tina Fallgren sa...

Vad brukar du mer använda groddade mandlar till? /Tina