söndag 4 oktober 2009

Västerbottenkräftskagen & Kräftcappucino

vasterbottenskagen_m_hummercappucino.jpg
Västerbottenskagen på kräftor
kräftstjärtar med skal
majonnäs, egenslagen
västerbottenost
kummin, stött
dill, hackad

ärtskott
rostat bröd

Rör ihop samtliga ingredienser och lägg upp en skiva bröd. Toppa med ärtskott.

Kräftcappucino
skalen från kräftstjärtarna i ovanstående del
morot
palsternacka
fänkål
lök
dillstjälkar från dillen i ovanstående del
tomatpuré
vatten
en skvätt pastis
grädde
salt och peppar

Fräs skal, grönsaker och tomatpuré i en kastrull. Slå på pastis och täck sedan med vatten. Låt koka i cirka 15 minuter och tag av från plattan. Låt svalna en stund och sila sedan bort skal och dyl. Koka ner resten av fonden till nästan sirapsliknande konsistens. Slå på grädde och smaka av med salt och peppar. Skum på toppen? - mixa soppan med en bra stavmixer.

4 kommentarer:

Silver sa...

Fina färger! Snyggt komponerat.

Mathias Nordgren sa...

Jens! Kom ingen nu!

the foodie sthlm sa...

Ska se till att försöka hålla mig hemma om helgerna så jag kan få lite fart igen! =)

frukthatt sa...

Tack för en habil kreation, lagade den med några egna tweaks och det blev en stor framgång. Jag och indirekt mina gäster tackar dig.