torsdag 3 september 2009

Chevré / rödbeta / bröd

Superenkel förrätt - perfekt att starta med när fredagen kommer och vännerna är inbjudna på middag. Se till att koka rödbetorna dagen innan bara...
chevre_m_rodbetor_3.jpg
Chevré / rödbeta / bröd
chevré
färska rödbetor
balsamvinäger
socker
färsk basilka
färsk timjan
olivolja
gott bröd (t ex Grand Blanc från gateau)
peppar

Mixa basilika, timjan och olivolja till en örtolja.

Koka rödbetorna, tar cirka en timme. Häll av vattnet och låt svalna något. Dra av skalet och klyfta upp. Ta fram en stekpanna och häll ner en rejäl skvätt balsamvinäger och en barnnäve socker. Koka ihop till sirapsliknande konsistens. Vid servering, värm rödbetorna i balsamicon.
Lägg en skiva chevré på en skiva bröd och rosta av i ugn, ca 225 grader.

Arrangera rödbetor, bröd / chevré och sprinkla över örtoljan. Avsluta med att dra ett varv med pepparkvarnen.

2 kommentarer:

Fröken Dill sa...

Å vad gott! Min killes mamma brukar göra något liknande men då är det bara bröd, chevre och timjan och så ringlar man honung över. Det är också gott!
Hälsar fröken Dill

the foodie sthlm sa...

Japp, det är Chevré Chaud hon gör och det är den klassiska tillagningen.

Detta är en lite upppiffad variant där sötman istället kommer från de glaserade rödbetor.