I helgen blev det en sommarklassiker, rimmad lax med dillstuvad potatis. Den piffades upp något med en liten fänkålssallad samt en liten limeklyfta.
Rimmad lax med dillstuvad potatis och fänkålssallad
rimmad lax
kokt potatis, fast sort
mjöl
smör
mjölk
dill
salt och peppar
fänkål
lime
olivolja
Koka en bechamelsås - smält smör i en kastrull och pudra över mjöl. Rör ihop till en krämig massa och rör ut den i en skvätt mjölk. Mata såsen med mer mjölk och låt koka upp. Sjud några minuter och smaka av med salt och peppar. Skiva potatisen, hacka dillen och vänd ner i såsen.
Hyvla fänkålen på en mandolin. Slå på en skvätt olivolja samt en rejäl skvätt lime.
Arrangera lax, stuvad potatis och fänkålssallad. Dra ett par varv med pepparkvarnen över laxen. Toppa med en klyfta lime eller citron.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar