Jag tycker det är oerhört gott med anklever men det har ju tyvärr sina baksidor i tillverkningen. Det har blivit, minst sagt, något politiskt inkorrekt att utge sig för att gilla och äta anklever. Nu har det dock börjat dyka upp alternativ och först ut är »Bosarps Kycklingleverparfait». Den är ekologisk och av märkningen att döma verkar den vara tillverkad på Sofiero slottsrestaurang i Skåne. Inköpt på NK som enligt uppgift vara de enda som säljer den i Stockholm.
Smaken då? Den var riktigt fin och hade helt klart stora likheter i smak och konsistens med sin exklusivare kusin ankleverterrinen. Däremot så kan man ha åsikter angående priset. 1 kg kycklinglever kostar ungefär 45 kr och 1 kg Bosarp Kycklingleverparfait kostar 699 kr. Känns sådär...
Rätter med kycklingparfait i huvudrollen kommer på bloggen inom kort. Och nu är det bara att hoppas att det kommer en prisvärd kopia, gärna lokalproducerad i mälardalen.
1 kommentar:
kopia? svårt, för inte säga omöjligt om kycklinglevern ska vara krav-märkt.
bosarp är vad jag vet de enda i sverige som är krav-märkt...
Skicka en kommentar