Besöket på landet kombinerades med en utflykt till en fiskare vid nordupplandskusten. Kalles fisk, är fiskaren och företaget där fångsterna blev mindre och mindre och där de själva började förädla fisken för att fortsätta med businessen. De har ibland ett litet sortiment med oförädlad fisk, typ strömming, men det verkar vara den rökta fisken som är storsäljaren.
På sommaren har de en liten servering med enklare rätter, ex varmrökt lax med potatissallad.
Numer så har de även börjat röka lax vilket jag passade på att inhandla några olika varianter.
Rökta laxfenor
Cheddarlax med fänkålssallad
serverades med färskpotatis och dillsås
Fänkålssallad
fänkål
citron
olivolja
Riv fänkålen på en mandolin. Droppa över citron och olivolja.
Dillsås
cremefraiche
mayo
dill
salt & peppar
Hacka dillen och blanda samtliga ingredienser.
3 kommentarer:
Cheddarlax på min ära. Intressant kombination. Hur smakade det?
De hade rökt fisken rätt hårt så det gjorde ingen större skillnad i smaken faktiskt.
hej, ett tips som gör fänkålssalladen ännu godare är att blanda ner dillfrön samt fänkålsfrön + en god rapsolja istället för olivolja :)
Grym blogg måste jag som matnörd säga. Bra jobbat!
Skicka en kommentar