onsdag 28 september 2011

Goes southern

Efter att ha tittat lite för mycket på amerikanska matprogram så landade en bricka med kyckling, majs och sötpotatis på matbordet. Var väl kanske inte sådär spot-on som man tänker sig traditionell söder-mat (obs, inte hipstersöder) då det fattades bland annat majsbröd där ett rostat surdegsbröd fick agera substitut. Med majsbrödet hade antagligen sötchocken varit total men det blev bra ändå. Bra plockmat en söndagkväll.
kycklingsotpotatismajs.jpg
Kycklingklubbor med sötpotatispuré och grillad majs
3 kycklinglår
2 stora sötpotatisar
2 färska majskolvar
1 citron
2 msk Sweet Baby Rays bbq-sås
2 msk rökt paprikapulver, mild
1 tsk cayennepepparpulver
1/2-1 tsk färsk riven ingefära
salt & peppar
olja

Majs - Koka majskolvarna i några minuter så de nästan är klara. Spola av med kallt vatten och dela varje majskolv i 3 bitar. Lägg i en platspåse tillsammans med en skvätt olja, paprikapulver och cayennepeppar. Grilla eller stek majsen precis innan servering.

Sötpotatispuré - skala och skär potatisen i kuber. Vänd i olja och kör i ugn på 200 grader i cirka 20 minuter tills de känns mjuka. Mixa potatisen med ingefära, salt och peppar. Blir den för tjock så ta en matsked i taget av kokvattnet från majsen för att späda den till purékonsistens.

Kyckling - Marinera kycklingen i saften från en citron, en skvätt olivolja, salt och peppar. Låt dra i 10 minuter. Ugn på 200 grader och kör kycklingen tills den är klar, cirka 25 minuter. När kycklingen nästan är klar, pensla på bbq-såsen och kör klart sista minutrarna.

Servera allt med några skivor rostat bröd.

3 kommentarer:

TinaGustafsson.com sa...

Som du kanske ha sett så har min matblogg (Tina´s Mat) flyttat till www.tinagustafsson.com och jag har länkat till din blogg på denna sida http://tinagustafsson.com/bloggar-med-matinspiration/

Känner du för att länka tillbaka så får du gärna göra det :-)

För att vara säker på att inte missa något smarrigt recept så kan du Gilla denna sida http://www.facebook.com/#!/pages/TinaGustafssoncom/192531110782439?sk=app_206747196050374

Ha det bra så hörs vi bland alla receptinlägg :-)

mumsfillibaba sa...

Låter inte helt fel! Helt såld på sötpotatis och kokt majs äter man ju alldeles för sällan. Finns ju svensk härlig att få tag på nu.

Miss Kendra sa...

I love your southern sunday meal! Reminds me of home! ;)