Kycklingklubbor med sötpotatispuré och grillad majs
3 kycklinglår
2 stora sötpotatisar
2 färska majskolvar
1 citron
2 msk Sweet Baby Rays bbq-sås
2 msk rökt paprikapulver, mild
1 tsk cayennepepparpulver
1/2-1 tsk färsk riven ingefära
salt & peppar
olja
Majs - Koka majskolvarna i några minuter så de nästan är klara. Spola av med kallt vatten och dela varje majskolv i 3 bitar. Lägg i en platspåse tillsammans med en skvätt olja, paprikapulver och cayennepeppar. Grilla eller stek majsen precis innan servering.
Sötpotatispuré - skala och skär potatisen i kuber. Vänd i olja och kör i ugn på 200 grader i cirka 20 minuter tills de känns mjuka. Mixa potatisen med ingefära, salt och peppar. Blir den för tjock så ta en matsked i taget av kokvattnet från majsen för att späda den till purékonsistens.
Kyckling - Marinera kycklingen i saften från en citron, en skvätt olivolja, salt och peppar. Låt dra i 10 minuter. Ugn på 200 grader och kör kycklingen tills den är klar, cirka 25 minuter. När kycklingen nästan är klar, pensla på bbq-såsen och kör klart sista minutrarna.
Servera allt med några skivor rostat bröd.
3 kommentarer:
Som du kanske ha sett så har min matblogg (Tina´s Mat) flyttat till www.tinagustafsson.com och jag har länkat till din blogg på denna sida http://tinagustafsson.com/bloggar-med-matinspiration/
Känner du för att länka tillbaka så får du gärna göra det :-)
För att vara säker på att inte missa något smarrigt recept så kan du Gilla denna sida http://www.facebook.com/#!/pages/TinaGustafssoncom/192531110782439?sk=app_206747196050374
Ha det bra så hörs vi bland alla receptinlägg :-)
Låter inte helt fel! Helt såld på sötpotatis och kokt majs äter man ju alldeles för sällan. Finns ju svensk härlig att få tag på nu.
I love your southern sunday meal! Reminds me of home! ;)
Skicka en kommentar