söndag 11 september 2011

Köttbaren

Senaste tillskottet i Melker Andersson-imperiet är Köttbaren på Tegnérgatan. Har varit där ett par gånger de senaste veckorna och varje gång har det varit fullsatt. Maten har överlag varit bra men utan några större överraskningar och för att vara en Melker-krog så är det för ovanlighetens skull ganska rimligt prissatt.

De senaste middagarna har vi börjat med att dela en charkbricka (170 kr) på två vilket har varit en lagom förrätt. Tyvärr så har jag inte lyckats föreviga den på bild någon av gångerna men den innehåller några olika sorters korvar/salami, parmaskinka, tapenade, pickles, mozzarella och tomat.

Vi har ätit oss igenom rätter som från början är amerikanska klassiker - långkokt "draget" nötkött och långbakat fläskkött i tunna skivor med bbq-sås. Gott, absolut men man saknar de där gigantiska köttberget som man ofta får i staterna och där köttet spelar huvudrollen. Här är det lite mer lagom svenskt med en massa tillbehör istället.

Råbiffen serverades i en glasburk där beståndsdelarna ligger lager på lager och tanken är antagligen att man ska vispa runt som en vilde i burken. Det är en rolig idé med burken men efter ett tag när allt inte har blivit riktigt blandat och man sitter och gröpar rödbetor så föredrar jag en traditionell servering där kocken har gjort jobbet och blandat åt mig. En bordsgranne valde italienska kalvbullar med tomatsås och den serverades i en likadan burk med pasta i botten, köttbullar och toppad med tomatsås. Eftersom pastan inte var dressad i såsen så såg det hela sjukt tråkigt ut... hur det smakade, ingen aning.

Med lite mer genomtänkta matuppläggningar och med mer kött på tallriken så kan detta nog bli ett ställe att räkna med framöver.
kottbaren1.jpg
BBQ Pork sandwich (130 kr)

kottbaren2.JPG
Pulled beef burger (140 kr)

kottbaren3.JPG
Råbiff (180 kr)

1 kommentar:

Niklas sa...

Har du testat Bastard i Malmö? Jag var där förra hösten, tyckte det var riktigt bra. Då var det tydligt köttinriktning.